Exkurze do pivovaru Bohdaneč
Detailní popis produktu
Bohdanečský pivovar nabízí svým hostům kvalitní a dobré pivo z těch nejlepších surovin v příjemném prostoru staré bohdanečské hospůdky. Naše provozovna je osazena takzvanou dvou sudovou technologií s 350 l varnou, která umožnuje uvaření až 700 l mladiny během jednoho dne. Následně pivo kvasí v otevřených spilkách – ve dvou 700 l a jedné 2000 l. Po dokvašení pak mladé pivo zraje a leží v chlazených tancích po dobu minimálně 4 týdnů. Pivo stáčíme do 5l soudků, 15 l a 30 l sudů a pivo také lahvujeme.
Stabilně vaříme dvě spodně kvašená piva typu ležák - jedno 11°, druhé 13° a 14° svrchně kvašený speciál IPA. Naše piva se jmenují dle přilehlých vesnic Bohdanečska, tedy: 11° pivo Prostřední ves, 13° pak Bohdaneč a 14° IPA je Nová louka. K těmto třem stálým receptům jsou nabízeny svrchně kvašené speciály, které jsou variabilní: 11° Agnes nebo nakouřené Řeplice, Vánoční Sáhy a Velikonoční zelené. Součástí pivovaru je i pivovarská hospůdka, kde se pohodlně usadí 20 lidí a za teplého počasí je k dispozici i venkovní posezení, kde je možné ochutnat naše piva a zakousnout k nim pršut, či další sušené pochutiny. Pivovar je otevřený každý čtvrtek a pátek od 14:00 a pivo je také na čepu v Bohdanečském hotelu Agnes.
Do celého komplexu s vařením piva patří výroba pršutu a podobných fermentovaných sušených pochutin. Jsme jedni z mála, kteří se výrobou pršutu v České republice zabývají. Výrobní kapacita je 500 kusů vepřových kýt za rok. Pro výrobu využíváme i maso z Mangalic z vlastního chovu na Farmě Ostrov.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.